Tips

För att förlänga solbrännan är det viktigt att göra kroppspeeling det är lätt att göra egen skrubb. Man blandar bara lika mycket av brunt socker,havregryn och olivolja och masserar in det med cirkelrörelser över hela kroppen.

Det är viktigt att inte stressa så se till att koppla av genom promenader, långa bad eller lite semster. Koppla av innan du går och lägger dig och se till att sova ordentligt. Se till att få minst 20 minuters solljus då du stiger upp.

Det är väldigt bra att skydda huden med antioxidanter som finns i kaffebär, Idebedone, C-vitamin&Granatäpple. Se till att ge hela krioppen mycket med fukt.

Träna gärna utomhus så får du frisk luft, solljus&avkoppling med träningen :) Är bra träning att t.ex. klippa gräsmattan eller att gräva i trädgårdslandet.

 Lägg dig på rygg och häng med huvudet och skuldrorna utanför sängkanten i en eller två minuter innan du går&lägger dig varje kväll. Det öppnar ditt bröst, ökar blodflödet till lungor&hjärta och kan hjälpa till att förebygga dålig hållning.

Gör goda isglassar själv :) Här kommer recept. Har tyvärr inte bilderna men dom ser riktigt goda ut, ska prova själv :)

Citron&ingefära. 2,5 dl lemonad, 1,25 dl äppeljuice, 4 msk ingefärajuice, 4 msk limejuice (ca 4 lime), 4 tsk riven ingefära, 2 tsk honung, 1 lime tunt skivad, 1/2 citron tunt skivad. Koka ihop lemonad&juicer, ingefära&honung i en liten gryta i ca 10 minuter. Låt svalna lägg skivorna i formarna häll i juice och lägg i pinnarna.  frys i 6 timmar :)

Kola-Latte: 6-8 koppar nybryggd espresso, 1 l mjölk, 2,5 dl kolasås, 2,5 dl hackade kolakarameller. Blanda espresso, mjölk och kolasås&karameller med varandra. Sätt i pinnar, frys 6 timmar.

Mintgrape: 1 dl limejuice, 4 tsk honung, 1 l röda vindruvor (halverade), 0,5 dl färsk mynta. Vispa ihop lime&honung i en skål tills honungen lösts upp. Rör ner 0,5 l kallt vatten. Lägg ner vindruvor&mynta i formarna. Häll ner lime-hinungsmixen och sätt i pinnar. Frys i 6 timmar.

Jordgubbar med frön: 1 dl solrosfrön, 7 dl jordgubbar (halverade), 2 dl jordgubbsjuice, 2 dl ananasjuice, 3 msk socker, 1 mogen banan. Värm ugnen till 300 grader. Rosta solrosfröna i en panna i 6 minuter, rör om, rosta i 4 minuter till. Koka ihop jordgubbar, juicerna&socker i en mediumvarm panna i 5 min. Låt svalna. Häll i en mixer, lägg ner bananen. Blanda tills det blir jämnt. Fyll formarna och lägg i pinnar. Frys i 6 timmar.

Vilda bär: 3,5 dl björnbär, 3,5 dl blåbär, 2 dl naturell yoghurt, 2 dl blåbärsjuice, 2 tsk juice färsk citronjuice, 2 tsk honung. Blanda hälften av bären med yoghurten, juicen, honungen och citronjuicen i en mixer tills det blir slätt. Rör ner resten av bären. Häll i formar, sätt i pinnar &frys i 6 timmar.

RSS 2.0