Uppdatering

Var väldigt trevlig igår eller ja gentligen i förrgår då att tröffa en konmpis&hennes son. Han och Teodor lekte lite och hade kul och Teodor gillade hunden. Jeremias med. SYnd dom inte kunde stanna så länge bara.

Sen hade jag tur senare fick jag ett samtal om att jobba som personlig assistent också 3 timmar på kvällen :) trivdes så bra,låg bra till osv. Ska kanske få jobba vid behov sen hoppas :) Var trevligt. Vill så gärna jobba som personlig assistent. Hade mer på gng i stan men har inte hört ngt mer så hoppas. Skulle va allra bäst å få här men är bra kan cykla :) Fast drygt om det är utanför stan bara.

Teodor är så söt har hjälpt Pappa att bygga mkt idag. Alltså hans Pappa. Var ute en stund själv idag också med Teodor. Inte helt fel. Sen har jag gjort fruktsallad 2 ggr i veckan redan :)

bilder :)






Småttingarna

Å i natt var en jobbig natt Teo lilläsklingen vaknade flera ggr och var så ledsen. Tills slut fick han sova nära oss i sängen. Han som alltid brukar sova så bra. Nog för att han brukar drömma rätt ofta och skrika en liten stund men inte så länge och då är det i sömnen. Stackars Micke som skulle upp tidigt. Det dumma är att teo väckte Jeremias också varje gng. Och Jeremias vaknade tidigt i morse som vanligt så man blir ju trött. Teodor kan lätt sova 13 timmar i streck igår sov han typ mer. Sen sover han på dagen än också :) Jeremias sover inte så mkt på dagen heller. Teodor sov typ mer än vad han var vaken typ tills 1 år eller tills Jeremias kom. Tror att Teo är mer lik Micke vad gäller det och Jeremias mig. Dom somnar inte heller så jättetidigt typ 20:00-21:00 men det tycker jag passar oss bra

Teodor han vill typ ut hela tiden. Ska ha på sig jacka&skor hela tiden. Så sött.-Så vi är ute ngn timme/dag bara bra. DÅ slipper man ha tråkigt då man är ute :D Och är fint&mysigt ute så. Härligt med frisk luft. Är så roligt att dom leker så mkt tillsammans också. Då går det bättre att kunna städa lite eller göra ngt man måste göra. Tycker annars än om man bara har en så ska dom va uppi allt man gör. Klättra i diskmaskinen å så :P Då går det mindre bra. Men stackars Jeremias som gör illa sig ofta själv eller som Teo råkar göra illa eller med mening. Än fast man försöker ha koll hela tiden. Men sen kan han ge igen iaf :)

Idag ska en kompis hit och hennes son som är jämngammal med Teo det blir kul så kan dom leka allihopa. Sen har hon nog med sig deras hund å Teo älskar hundar så :) Kanske blir att va ute. Så mysigt. Synd bara att våran gård ligger på ett berg så är inte så jämn precis :P

Ska lägga upp lite bilder nu sen en dag då vi var ute på gården

    

tävling

Hej är med i en ny tävling nu :) http://chanto.blogg.se/2009/may/tavling-blojtarta.html#comment. Skulle gärna vilja vinna det för blöjor behöver man alltid :) Helst om man har två små. Kolla in på hennes blogg hon uppdaterar ofta och skriver bra. Och då hon lägger upp bilder på hennes sötnosar det får du inte missa

sommartips :)

Har läst lite tips på olika ställen och vill dela med mig av dom så kan komma lite tips när som helst :) På hur man kan göra sig fin/sköta om sig inför sommaren.

Om du vill få mjuka armbågar ska du smörja in dom med en halv citron. Så du blir du riktigt mjuk och fin. Men gör det gärna på kvällen eftersom det inte är bra att smörja på just innan du går ut i solen.

Och om du vill ta hand om håret efter att ha badat i saltvatten så ska fu först skölja håret. Sen he i t.ex. mandelolja och ha i det meddans du ser en bra film och sen sköja ur med schampoo.

Och om du vill ha fina isbitar till allt vatten det är bra att dricka så pynta dom med blad eller med små bitar av frukt&bär. Så ser det godare ut :) och om man t.ex. gör limeisbitar så blir det godare också :) Mkt sitter ju i hur vi ser saker så

Helgen

Hej å går verkligen inget bra med mitt bloggande är inte så teknisk så vet inte hur man gör en fin sida och hade laddat upp en massa bilder men inga kom med och är så dyrt att göra om allt så får se när det blir.

Hela familjen helt barnen har varit förkylda länge. Det är inte kul att se sina älsklingar så man får torka snor hela dagarna. Dom blir griniga och sover sämre iaf Jeremias. Vissa dagar har han typ bara grinat. Han är extra mysig vilket är bra :) Men svårt att göra något annat då. Och hur mkt snor man än torkar än fast dom inte gillar då man torkar så ska Jeremias ändå torka av på kläderna det verkar han tycka är kul Men vad gör det är bara charmigt :) Och då man ändå bara är hemma så. Drygt att jag haft ont i nacken/ryggen å varit stel ett tag och lite ont i huvudet. Sovit sämre. Man får sämre ork då.

Vi har inte gjort så mkt med andra ord :) Men vi var varit ute på gården en del och det är mysigt :) Har läst och sett tv,myst med barnen det är roligt&mysigt. Har läst mkt tidningar så man har fått bra tips å fått se mkt fina kläder osv. Sen har jag fixat med min pixbox sida och lagt upp bilder. Hoppas jag blir av med en del kläder. Eller helst allt. Tar ju en del plats. Måste ta tag i och ta kort på barnkläderna och det är massor känner mig inte peppad direkt. Har lagt upp en eniro annons också kanske blir fler sen eller blocket så man blir av med ngt. Mina mammadagar är slut så försöker så gott jag kan att inte ta ut Mickes. Drygt man måste betala csn nu också.

Och jag har sökt jobb för fullt. Trodde jag skulle få jobb nära men verkar tyvärr inte så. Får hoppas ngt blir ledigt ändå :) Har ringt så mkt. Ska nog få jobb i stan iaf över sommaren. Hoppas som personlig assistent sen kanske man får förlängt om man har tur :D Ska försöka cykla dit och tillbaka isf synd det inte är mitt i stan bara så blir långt och tar lång tid. men är iaf bra tider. Och pengar är aldrig fel :) Sen får man försöka ta vara på ledig tid och vara ute. Och om man har tur får man kanske vara ute lite i jobbet också :D

Blir tråkigt att vara utan barnen så lång tid men man får se till att ta vara på all tid med dom sen. Så blir nog lite dator tid då. Nu har man ju mkt tid med dom. Men kan nog vara avkopplande och kul att göra ngt annat. Hoppas bara att jag inte missar då Jeremias börjar gå osv.

Bilder :)

jeremias i magen :) Teodor snart 9 månaderbustedHär är  lite bilder på mig och min älskade familj tycker själv att det är så roligt att titta på bilder så allra helst på små barn :) Finns inget finare :D Är inte i så bra ordning men

jag



Ja det här är då jag :) 24 år gammal. Bor i Holmsund i ett hus. Delar med min svåger. Vi bor i ca en 4:a men är större har tvätt/dusch där nere. Gården är inte det bästa är sutteräng men det duger. Gift två barns mamma. Kan tacka internet för det. Hade skrivit med min man i över 1 år på apberget/msn men han skrev inte så ofta. Jag föreslog innan vi träffades på riktigt att vi skulle träffas på kroogen tyckte som det var en bra neutral plats och att det inte var lika jobbigt att fråga :) Men det vart itne så vilket kanske var lika bra.

Iaf så hann vi lära känna varandra rätt bra eller han mig bättre eftersom jag är mer öppen av mig. Visar mer hur jag är. Men iaf så hade sett honom på bild innan men han blir inte lika bra på bild som i verkligheten. Sen alltså efter ca 1 år så såg jag honom i webcam och tänkte bara wow han måste jag träffa. Så bad om hans nummer och ringde :) Han vart ganska chockad vi träffades i stan och åkte hit i huset jag bor nu för han bodde där utan mig innan :) Såg film och så.

Sen var jag väldigt feg så var som han som tog stegen sen vilket var tur vet inte om jag vågat annars iom att man blivit sårad så många ggr förr. Kände direkt att det var rätt att han bara var så snygg och snäll och underbar. Var jag som var mest ivrig på att träffas i början så i början visade han väl inte sina känslor så mkt. Så var osäker då. Men sen visade han sig som han är nu så snäll,snygg, omtänksam,kätrleksfull. Och man har fått så mycket komplimanger. Inte helt fel för självkänslan ;) Gick iaf fort sen efter 5 månader flyttade jag in här :) Var här rätt mkt innan också. Bara tvärflyttade dagen jag fyllde 20 utan förvarning sådär :D Och efter ca 10 mån så förlovade vi oss

Vart gravid efter ca 1 år och 3 månader. Mådde dåligt v.10-15 ca så jag spydde mådde dåligt sen ändå till slutet typ och lite i början också. Så levde på fil/yooghurt. Hade foglossningar från v.10-slutet ibland så illa att man inte kunde gå. Att man haltade/vart sängliggande.- Så kunde inte göra så mkt. Som tur var föddes han tidigare :) Efter nästan 2 år så föddes våran första son Teodor 1/4 på 2805 gram och 46 cm lång.Förlossningen gick bra utan bedövning gick segt i början men fort sen. Hade inte så bra barnmorska tyvärr så vart onödigt lidande för mig och honom.  Var kärlek vid första ögonkastet. Efteråt då man ringde till familjen å så trodde alla det var ett april skämt :P Tycker inte det finns något man kan jämföra det med. Den lyckan.

Då fick man en helt ny roll och är roligt att känna sig så behövd och älskad av sitt barn :) Var mkt nytt och man var lite nervös men gick så bra. Han har varit så snäll hela tiden :) Han var tidig på att börja säga olika ord,klappa händerna,sitta,härma ljud,gå runt möbler osv,hjälpa till då man bytte blöja,klädde på.. Tog sina första steg tidigt men ville inte gå helt förren efter 13 1/2 månad men då var det fullt fart :D Han har alltid varit lugn,snäll och duktig hjäpt till mkt. Varit en snäll och glad pojke. Har kännts äldre än vad han var/är. Iom att jag inte gick upp så mkt i vikt så redan efter ca 4 månader vägde jg 4-5 kg mindre än innan och var 1-2 strl mindre,

Nu hjälper han till att klä på sig, ta fram kläder åt pappa på morgonen,trösta lillebror,ge tutte. Göra diskmaskinen,byta blöja. Städa ibland, dammsuga ja typ allt. Givetvis så stökar han mer än städar :P Och än fast han ofta är snäll mot lillebror så är det en del bråk också. Han är så mysig pussar/kramar oss och lillebror. Ett tag höll han på och sa puss här puss där. osv mkt och pekade vars man skulle pussa. På honom,på nallen,på hans pappa osv :)

Sen gifte vi oss i Rosornas kyrka efter 2 år&ca 5 månader. Just efter jag fyllde 22 år. Vi fixade det mesta själv. Mina systrar lockade håret på mig. SMinkade mig själv. Vi gjorde dekorationer själv. Kändes mer personligt/roligt då och framförallt billigare. Blir ju som dyrt att gifta sig. Döpte Teodor samtidigt. Min och hans sida av släkten var där och hans närmaste vänner/mina närmaste vänner. Vi var inte så många eller vart ändå nästan 50 stycken. Vi gifte oss i Hörnefors där jag bott i 17 år av mitt liv. (Föddes i Holmsund bodde där till jag var 10 månader. Bodde sen i överboda från 10 mån-1 år). Vi hade valt ut fina psalmer vi tyckte passade. Bytte klänning efter dopet. Allt gick så bra. Var lite nervöst.  Efteråt så for vi till Hörneforsgården fick åka i en fin gammal bil.Var så fint där vi fick hyra porslin. Jag som inte är så duktig på bilar minns inte vilket märke. Iaf där på Hörnefors gården så åt vi buffe med rostbiff/skinka/grönskaer/potatissallad/oilika frukter. Drack vanlig dricka/cider till. Iom att vi inte kunde vara kvar där så länge själva iom lilla Teodor och var ngr andra små barn där också så var det lika bra med nyktert. Att slippa fixa ngn som får servera osv. Vi hade köpt bröllopstårta från ett bageri i stan. Den var riktigt fin. Men vit marsipan är sliskigt så var itne det bästa jag ätit men men. Å vart mkt tårta och mat över. Vi tog också kort på alla som var på bröllopet utomhus eller var min svågers kompis som gjorde det som är duktig på sånt och har bra kamera :) Vi hade också tipsrunda med frågor om oss. Och vi hade en trubadur en som pappa känner som sjöng så bra :) romantiska låtar som jag valt ut.

Efter 3 år och ca 4 månader tillsammans så kom våran andra son Jeremias. Mådde inte så dåligt under graviditeten så kunde äta bra. Men hade mkt floglossningar då också. Var jobbigt att lyfta Teodor mkt på dagarna då. Men fick iaf vara hemma mesta tiden :) Så uppskattat. Gick upp 19 kg. Så då han föddes vägde han 3935 gram och var 51 lång. Skulle få gissa vikten efteråt kunde inte tro det var så stor skillnad. Hade underbara barnmorskor och allt gick fort :) Bara ca 2 timmar täta värkar. Utan bedövning nu med. Hade ingen mjölk i början men kom sen men hade för lite ändå.Än fast jag provade alla tips för att få mer.  Började ge ersättning efter 3 månader men ammade också men han vill amma mindre och mindre så efter ca 6 månader kunde jag inte amma mer :/

Iaf så Jeremias han är så charmig,glad,mysig, har mer humör än storebror. En egen liten vilja. Är alltid full fart. Har varit det länge. Han har varit tidig motoriskt. Och började iaf säga Hej tidigt vid ca 6 månader sa han det mycket. Nu vid ca 9 månader säger han tack mkt också. Är inte lätt att byta blöja är en brottningsmatch varje gng vilket jag alltid förlorar. Han är så otroligt stark och snabb. Samma sak då man ska klä på honom. Tacka vet jag up&go för annars innan man fått till blöjan bra puh! :) Han är så söt brukar följa sin storebror då han ropar på honom. Och han ska klättra på allt/dra ut allt. Vara överallt. Allt ska in i munnen. Så var det på teodor med men inte lika mkt.

Iaf jag som person är glad,trevlig,omtänksam,är lite blyg inför människor jag inte känner eller som man inte har så bra personkemi med. Är duktig på att känna av vad andra tycker om en tyvärr. Har bra självförtroende men inte alltid. Tyvärr låter man andra påverka en lite. Men huvudsaken man vet själv att man är bra :) Mkt skitsnack är avundsjuka,beror på okunskap,rädsla osv. Jag brukar inte syssla med det. Det ger mig inte ngt mår inte bättre av det. Är isåfall bättre att söga rakt ut men det brukar jag inte heller för vill inte såra ngn. Gillar att hjälpa andra. Ger gärna andra komplimanger. Är alltid kul att se ngn bli glad. Och man ska ju behandla andra som man vill bli behandlad själv därför jag är så snäll :) Man tjänar inte alltid på att vara snäll har jag märkt genom åren. Konstigt nog är det dom som får minst kompisar ofta. Har alltid varit mogen av mig.

Jag tycker att livet började då jag fick barn. Till skillnad fårn vissa som tycker livet får en paus då. Har iofs varit dålig på att ta barnvakt och hitta på saker och det är lite tråkigt. Men man kan ha roligt med barnen också. Älskar att kramas med dom och dom får mycket kärlek,omtänksamhet och komplimanger vilket jag tycker är viktigt :) Tycker det är många föräldrar som inte gör det tillärckligt. Det är så viktigt för att dom ska må bra/få bra självkänsla. Våga vara sig själva och inte vara rädda för att göra bort sig.

Mina intressen är såklart barn och allt som hör till. Gillar också att läsa,se film. Sitta vid internet och skriva. Se på tv. Vara ute, gå,cykla. Träna typ aerobics,step up. Dans osv. Synd det ska vara så dyrt att träna så tränar inte nu. Älskar att umgås med vänner. Mina vänner och min familj/mina familjer bytder allt för mig. Framförallt mina barn. Älskar också att shoppa och kolla på kläder. Därför jag har så mkt kläder. Ändrar ofta smak. Har ändrat storlek en del också :) Och är så kräsen så söker alltid det som är bättre. Framhäver en på bästa sätt. Gillar modet som det är nu för älskar färgglatt osv. Länkar här mina pixbox album så kan ni kolla och fynda :)

http://www.pixbox.se/alb_show_id1065861_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1064937_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1065931_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1060637_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1065517_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1065464_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1048044_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1047900_page0.html
http://www.pixbox.se/alb_show_id1054785_page0.html kolla in står storlekar och priser där :)

Idag

Ja nu har jag också skaffat en blogg alltså :) Man måste ju prova då alla har det. Får se hur mycket tid man har att fixa&skriva bara. I och med att jag har två små buspojkar så blir det lätt fullt upp. Framför allt nu då jag ska försöka söka jobb också så hoppas på det bästa :)

Idag har jag bara tagit det lugnt iaf och fixat med bilder. Myst med barnen och lekt med dom. Och myst med min underbara man. Sen ska jga se på två doukumentärer,en film och bada med småttingarna också :)

är med i ngr tävlingar också som jag hoppas på att vinna.

 den här är bara så fin har iofs ingen dotter än men kanske får och då skulle den vara så gullig eller att ge bort till någons söta dotter. Den är precis min smak :) tävligen slutar imorgon kl 15:00. brukar ofta läsa hennes blogg också iom att hon också har barn så är alltid kul att få se lite bilder :) http://chanto.blogg.se/2009/may/tavling-sommarklanning-strl-68.html#comment

och den här tävlingen. Jag skulle verkligen vilja vinna den för älskar rött och tycker crocs är så fina&sköna vill bara ge det bästa till mina barn. Men skulle tyvärr inte ha råd att köpa helt nya crocs så därför hoppas jag jag vinner :) http://anjjelina.blogg.se/2009/may/tavling.html#comment



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0